Historien om sølv

sølv samleringe

Hvad er dette ædelmetal kaldet sølv? I dets rene form er det ekstremt blødt. Derfor tilføjes andre metaller, som regel kobber, for at styrke det og gøre det brugbart i smykker.

Det skaber en legering der kaldes sterling og er det som smykker og bestik laves af. Det er almindeligt at se smykker stemplet med ’925’. Det betyder simpelthen at der er 92,5 % rent sølv og 7,5 % kobber i smykket.

De mest rigeligt kilder til dette ædelmetal findes i Nord- og Sydamerika. Det meste kommer fra Mexico og Peru. Mindre lagre findes i dele af Europa, Asien og Australien. Det er det billigste af ædelmetallerne til mindre 20 dollars pr. gram – guld koster næsten 1000 dollars pr. gram. Det er derfor det er så populært et metal til sølv ringe og andre smykker.

Cool trends og klassiske stilarter

Håndværkere har brugt dette ædle metal i hundreder af år i deres smykker og kunst. En Gladdagh sølvring er klassisk og stilen har været en populær gave for kærlighed, troskab og loyalitet mellem et par.

Der er også tradition for at kombinere det ædle metal med sten og ædelsten. Sølvringe med perle er fine, smukke og udgør sentimentale familiearvestykker.

Men designere kan også have det lidt sjovt med det billige metal. En cool trend der muligvis har rødder i den antikke historie. De består typisk af to eller tre enkelte dele der passer sammen kun på en bestemt måde for at skabe designet.

Og selvfølgelig er fingrene ikke de eneste der kan pyntes med smykker. Tå-ringe er super-hotte og pynter virkelig foden. Det er en varmt vejrs trend når sandalerne kommer frem. Sørg for at have pyntet neglene for at give det sidste touch.

Rengøring og opbevaring

Sølvringe i grøn

Kobberet i legeringen oxiderer når det kommer i kontakt med svovl og brint der findes i luften. For at forhindre misfarvning er det er en god ide at opbevare smykkerne i en beholder beregnet til smykker.

Misfarvning vil ske på et eller andet tidspunkt, så regelmæssig rengøring er vigtigt for at forhindre uoprettelige skader. Der findes mange rengøringsmidler, klude og cremer der er sammensat specielt til rengøring af sølv og bringe den blanke glans tilbage.

Bade mænd og kvinder kan lide den kølige glans fra dette ædle metal. Fra chik til finurlig findes der designs der passer enhver smag og personlighed. Fordi de er så billige kan man nemt have et anderledes look fra dag til dag, afhængigt at humør og outfit. Nogle gange passer guld ikke og så er sølv klar til at tilføje glans til ethvert outfit fra det afslappede til det elegante.

Tilbage